Mijn avontuur gaat verder
Blijf op de hoogte en volg Lisa
10 Februari 2013 | Thailand, Chiang Mai
Vorige week donderdag zijn Else en ik weer naar het grote weeshuis gegaan. er waren vandaag 2 ander vrijwilligers, een stel uit Canada. Zij dachten dat ik zo'n 23/24 jaar oud was. Dat hoor ik nou nooit in Nederland! Het was een beetje hetzelfde als je dag ervoor. De kindjes uit bed halen en spelen. Ook vandaag waren we er maar voor 2 uurtjes. Op de terugweg zaten we in een Sang Tau (busje) waar een Thais vrouwtje heel de tijd allemaal dingen tegen ons aan het zeggen was. Gelukkig stapte er later een Thai in die Engels sprak dus die vertaalde alles voor ons. Beide dachten ze dat we Amerikaans waren door ons accent en ons uiterlijk. De vrouw bleek nogal wat gedronken te hebben dus daarom stopte ze niet met praten. Het was wel grappig ookal begrepen we het meeste niet.
Die avond zijn we uiteten geweest met nog 3 andere Nederlandse meisjes die het olifanten kamp hebben gedaan. Het was echt super gezellig. Wel gek om ineens weer heel de tijd Nederlands te praten. Ik was nog steeds niet aan het ritme gewend omdat ik me vanaf het begin niet heb aangepast.
De dag erna kon ik wel lekker lang slapen. Else en ik besloten om niet naar het weeshuis te gaan omdat het haar laatste dag was. We zijn naar een Guesthouse geweest waar je voor 2,50 euro kon zwemmen. Dit was echt heerlijk want het is echt zo super heet hier! 'S avonds gingen we weer met alle Nederlandse meisjes uiteten en daarna zijn we uit gegaan. Voor degene die mij goed kennen ben ik niet zo van het uitgaan maar ik heb echt een heel leuke nacht gehad. Misschien kwam dat ook wel omdat ik zo veel gedronken had haha. In Nederland worden de drankjes echt afgemeten maar hier gieten ze gewoon super veel alcohol in je glas. Er was een Engels man die ons lastig viel maar gelukkig ontmoette we een gay koppel die zich wilde voor doen als onze vriendjes. Die avond ontmoette ik ook een ander Nederlands meisje, Anouk. Ze is hier voor een half jaar omdat ze stage loopt. Ik spotte voor het eerst lady boys die avond. Na een dronken skype date met papa en mama ben ik heerlijk gaan slapen!
Die zaterdag ging ik met Anouk naar het bloemenfestival. Er was een parade wat nogal een poppenkast was maar wel leuk om te zien. Ik had er alleen wel meer van verwacht met veel muziek en heel veel bloemen en dansjes. Maar eigenlijk waren alleen de wagens versierd, die wel heel mooi waren hoor. Die middag ging Else weg dus na een drankje met haar en haar vriend hebben we afscheid genomen. Ik heb die avond in een backpacker hostel gegegeten. Was niet zo spectaculair. Het regende ook weer dus veel heb ik niet beleefd.
Het was inmiddels zondag en ik moest nog zo veel doen voordat mijn 'werkweek' weer zou beginnen. Boodschappen, kleren wassen en een aantal mailtjes sturen. Ik had hier niet zo'n zin in dus ik ben met Anouk maar weer naar het zwembad gegaan. Want zeg nou zelf in het weekend, en vooral op zondag, moet je gewoon rust nemen! Die avond hebben we bij een indiaans restaurant gegeten. Het was echt lekker, wat ik niet verwacht had. Daarna ging ik naar de sunday night market alleen begon het weer te storten dus ben ik maar weer terug gegaan naar het hotel. Ik denk ook dat het een teken was dat ik moest inpakken en opruimen. Dat heb ik dus maar gedaan uiteindeijk.
Maandag ging ik weer terug naar het weeshuis. 2 andere vrijwilligers gingen mee, 1 uit Amerika en 1 uit Australie. Dit keer hoefde ik niet in het meditatie oord te blijven maar kon ik gewoon bij het weeshuis zelf slapen. Ook hier is de douche koud en is er maar 1 wc die je deelt met alle kindjes. Helaas begrijpen niet alle kindjes dat je moet plassen IN de wc want de meeste doen het gewoon in de badkamer zelf. Niet echt hygienisch dus maar ook dit went. Het was heel leuk om weer terug te zijn bij Kingdom Kids. Ik heb ook het gevoel dat deze kindjes het nog harder nodig hebben dan de kindjes in het grote weeshuis.
De dag erna was best relaxt. Bui, begeleidster weeshuis, moest met 2 kindjes naar het ziekenhuis dus we hadden alleen de ochtend groep. 'S middags zijn we lekker een stukje gaan wandelen en uiteindelijk ben ik ook nog gaan fietsen. Word er zo gelukkig van! Het fietsen is toch iets bekends maar het uitzicht hier is echt zo veel beter. Ik was wel echt gesloopt aan het einde van de dag dus rond 11en ging ik al naar bed.
De dagen vliegen voorbij. Je leert de kindjes steeds beter kennen en hun dagelijkse programma ook. Alles wordt dus steeds vanzelfsprekender. Die avond besloot Bui om ons mee uiteten te nemen omdat ze steeds weg was geweest en niet echt tijd had gehad om lekker voor ons te koken. We zijn dus naar een restaurantje geweest in de buurt van het weeshuis, een restaurant is hier trouwens gewoon wat tafels en stoeltjes bij iemand voor de deur. Tot nu toe vond ik het Thaise eten niet zo lekker maar die avond heb ik echt heerlijk gegeten! Fried chicken with cashewnuts. Echt een aanrader! Het is ook echt super gezellig met de 2 andere vrijwilligers ook al zijn we zo verschillend. Ik voelde me soms we een beetje ongemakkelijk omdat zij dus beide native speakers zijn en ik dan kom met mijn gebrekkige Engels. Maar ook dit gaat me steeds beter af. Om eerlijk te zijn heb ik nu best veel moeite om in het Nederlands te typen.
Donderdag waren we alle 3 helemaal geslooopt. Echt respect voor alle fulltime moeders en vaders. Jeetje wat zijn kinderen vermoeiend! 'S middags hadden we maar een filmpje aangezet voor de kindjes. Ik was toen in slaap gevallen.. Die avond was ons laatste dinner met all of us. Bui had heerlijk gekookt: rijst en sate en pindasaus en komkommer salade en springrolls. Echt super lekker. Deed me echt aan thuis denken als mama uitgebreid Indisch kookt. Het weeshuis is opgericht door een Christelijk organisatie dus Bui wilde bidden voordat we gingen eten. Ze bedankte God dat wij er waren. Ik heb echt respect voor gelovige, don't get me wrong, maar ik had wel zoiets van ik heb zelf keihard moeten werken om dit te doen en ik doe dit omdat ik dit zelf wil en niet God. Maar goed toch mooi dat zij haar kracht eruit haalt.
Afgelopen vrijdag was nogal anders dan verwacht. We deden niet de daily routine maar we gingen met de kindjes van de ochtend groep naar the international school of Chiang Mai. Het terrein is echt super mooi. Het zou eigenlijk een resort worden maar voor 1 of andere reden ging dat niet meer door en nu is het dus een school. Het zit vol met allemaal rijke luis kindjes maar het was leuk om te zien. Prachit kwam ons 's middags halen en we zijn gaan lunchen bij een prachtig meer. We aten in een soort bamboe hutje. Ik vroeg de waitress om een foto te maken maar ze bleek niet hard genoeg op het knopje gedrukt te hebben dus dat was we jammer. How hard can it be? Daarna zijn we door gegaan naar het grote weeshuis want de andere vrijwilligers wilde weten hoe het er daar aan toe ging. Die avond konden we eindelijk weer burgers eten en dat hebben we gedaan ook haha! In Nederland had ik me voorbereid op 3 keer per dag rijst maar dat heb ik helemaal niet. 'S ochtends toast met jam en dan 's middags wat Thais en 's avonds ook. Maar het Thaise eten vind ik niet super dus ik zou het graag omruilen voor die 3 keer per dag rijst haha! We zijn naar een rooftop bar geweest en hebben lekker gekletst. Echt bijkomen na die drukke week met de kindjes. Daarna zijn het Australische meisje en ik nog naar de Night Bazar geweest (een markt) maar ze waren het meeste al aan het opruimen. Ik heb dus niet echt geluk met die markten, terwijl er elke avond 1 is.
Gister was ook echt een super drukke dag. Anouk en ik hadden een scooter gehuurd en zijn lekker gaan touren door de stad. Ik reed niet hoor, dat durf ik niet hier. Ze rijden echt als debielen en ook nog eens aan de andere kant, dan moet ik veel te veel nadenken haha. Achterop was wel heel relaxt. Later zijn we naar het hotel gegaan van het Amerikaanse meisje en hebben we daar gezwommen. Er hing een heel groot bord met Hotel guests only, hihi. We zijn niet zo lang gebleven want we wilde heel graag naar Doi Sutep. Dat is een berg waar je over heel de stad kan uitkijken. Het was echt prachtig. Wel echt een stuk koeler daarboven. Daar hadden we niet echt over nagedacht. Er was ook een waterval en een tempel. Super gaaf om allemaal te zien. Die avond lekker mexicaans gegeten en daarna ben ik nog in mijn eentje naar de Night Bazar geweest.
Vandaag hadden we een cookingclass. Ik moest om half 9 al klaar staan. Het was een lange dag maar wel heel leuk. De vrouw die ons alles uitlegde was echt super grappig en we hebben heerlijke dingen gemaakt. Ook niet zulke lekkere dingen maar het meeste wat goed. Voordat we gingen koken gingen we eerst naar de markt waar ze alles uitlegde over de hoofdingredienten uit de Thaise keuken. Daarna gingen we naar een boederij, die hoort bij de kookschool, om onze eigen groenten en kruiden te plukken. Super interessant maar wel heel veel informatie. Gelukkig heb ik een boekje meegekregen met alle ingeredienten.
Morgen begint mijn week bij de olifanten. Eerst ga ik nog een Jungle Flight doen. Ben benieuwd! Hopelijk volgende week weer een update.
Voordat ik afsluit wil ik nog even zeggen dat het me heel goed doet dat iedereen zo geinteresseerd is. Heel leuk om te horen. Missen doe ik nog steeds maar wow wat een ervaring en ik heb nog zo veel te doen!
Heel veel liefs xxxxxxxxxx
10 Februari 2013 - 18:14
Brenda:
Top Lisa, alweer zo'n leuk verhaal. Fijn om zo een kijkje te kunnen blijven nemen in jouw ervaringen. Wij blijven je volgen meid. Liefs, Mark en Brenda -
10 Februari 2013 - 18:58
Wendy Ah:
Ey Lisa leuk om je ervaringen te lezen. Succes de komende week. E
Kijk uit naar je verslag van volgende week. Xxx -
10 Februari 2013 - 20:43
Willy Brenker:
Hoi Lisa, wat een fantastisch verhaal weer. Jij hebt respect voor alle vaders en moeders, nou wij hebben respect voor jou hoor! Je doet fantastisch werk, ziet de mooiste dingen en krijgt een hele hoop levenservaring die niemand je meer kan afnemen.
Ben heel benieuwd naar je olifanten verhaal. Voor ons was de olifantenexcursie het hoogtepunt van onze Thailand trip. Have fun! Xx -
11 Februari 2013 - 03:59
Anouk Van Putten:
haay lisa!! Heel veel plezier bij de olifanten!! Ben benieuwd naar je verhalen van a.s. week! Tot snel weer! Xx -
11 Februari 2013 - 09:23
Wil:
Yeah great story Lisa, en nu de olifanten, wij zien uit naar je volgende verslag ! Take care.
Gr. Wil en Karin
11 Februari 2013 - 09:38
Jacqueline:
Lieve Lisa,
Wat een heerlijk verhaal weer! Ik ben super trots op je, wat je allemaal doet.
Wie had dat gedacht, Lisa als "supernanny"!! Je doet het fantastisch.
Deze week begin je in het olifantenkamp, ben heel benieuwd, volgens mij zijn olifanten
niet zo vermoeiend als de kinderen........wel ietsje groter.
Lekker dat je ook een keer ouder wordt geschat, is weer eens wat anders dan je steeds te moeten
legitimeren hé.
Wat een lief compliment over mijn Indische kookkunst.
Ik kook gewoon net zo goed als Bui!! (oma Dien zou trots zijn geweest)
Geniet van al het moois deze week. Tot gauw.
Liefs "mama Kokkie" xxxx -
11 Februari 2013 - 09:47
Jacqueline Brenker:
Hoi Lisa, wat een leuk verhaal heb je weer geschreven, leuk om je zo te mogen volgen. Ik heb respect voor de manier waarop je alles doet en ook relativeert(de wc bijv.). Heel veel plezier bij de olifanten en ik ben benieuwd naar je volgende verhaal. Veel liefs XXX Jacqueline en Henny -
11 Februari 2013 - 09:48
Els En Jon Creusen:
Hoi Lisa leuk om je reisverslag weer te lezen, we zijn heel benieuwd naar je ervaringen bij de olifanten. Heel veel succes. Liefs John en Els -
11 Februari 2013 - 10:07
José Wubben:
Lieve Lisa, wat een leuk reisverslag heb je geschreven en wat mooi om te lezen hoe je je weg vindt in al je bezigheden en wat er verder op je pad komt! Je zult zien over een aantal maanden: dan vind je het fijn om naar huis te gaan, maar ook moeilijk om weg te gaan... Maar zover is het nog niet! Veel succes meis, met al het bijzonder dat je doet! Lieve groet uit Houten, José -
11 Februari 2013 - 10:35
Amanda:
Hai Lisa,
Nou deze reactie zal je wel kunnen lezen: zie ik nu dus dat hier die ruimte is (ach, geverfd blond he).
Maar ik moet zeggen dat ik smakelijk heb kunnen lachen om je verslag. Dus behalve informatief ook komisch. Goede combi, niet waar?
Maar wat lees ik nu? Een dronken skype met pa en ma? All work en no play gaat dus niet altijd op voor jullie dametjes ;). Maar het is jullie gegund na een dagje met vermoeiende kindjes. Tja, is een wereldwijd gegeven, kinderen kunnen op zijn tijd wat vermoeiend zijn, en de een wat meer dan de ander....maar ook zoooo lief!
"Deed me echt aan thuis denken als mama uitgebreid Indisch kookt", applausje voor mams! Dus met jouw engels, not native speaker gaat het ook helemaal goed komen, tenslotte is mams ook geen native cook (dacht trouwens dat engels al goed zat, als ik je fotobijschriftjes lees).
Ik ga stoppen, anders wordt het net zo'n lang verhaal, (geen uitdaging), maar tot slot: wanneer je thuis komt lekker een zuurkoolstampotje???
O ja, geef die olifant een aai van me.
X Amanda -
11 Februari 2013 - 19:35
Joke:
Lieve Lisa,
Weer een feest je bericht te lezen. Wat maak je veel mee, ben zo jaloers.
Leuk te lezen dat je je moeder complimentjes geeft over haar kookkunst, lief....
Je bent pas 2 weken weg, maar als je je verslag leest lijkt het wel of je al maanden weg bent, zoveel heb je al meegemaakt. Blijf plaatsen die berichten ik geniet ervan.
Veel plezier met de olifanten en alle avonturen die je meemaakt en ons mee verrast.
Dikke kus, Joke -
11 Februari 2013 - 19:41
Annemarie:
Ooh ik zie je al fietsen door dat geweldige landschap !!!!! Tja idd een ander gezicht..... Kijken hier nog uit over daken en bomen bedekt met sneeuw !!
Je geniet er maar lekker van daar, niet dronken langs de olifanten gaan hoor (geeft zo´n getetter..:) )
Alle gekheid op een stokje, blij weer wat van je te lezen en dat het je goed gaat XXXX -
11 Februari 2013 - 21:31
Rina:
Lieve Lisa. Wat heb ik weer genoten van je verhaal,en je foto's en dat kan ik nog doen tot mei (hopelijk)
Kip met cashewnoten was ook mijn favoriet in Thailand. Veel plezier met Dombo of hoe ze ook heten. XX Rina -
12 Februari 2013 - 12:44
Frank:
Hoi Lisa,
Heel leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt en zo ontzettend veel mee maakt. Ik moest er echt even goed voor zitten om je verhaal te lezen, het lijkt wel een boek, prachtig.
Ben ook erg benieuwd hoe het gaat met de olifanten, laat het ons maar gauw weten en dan het liefst weer met zo'n lang verhaal.
Geniet maar doe wel voorzichtig.
Frank
12 Februari 2013 - 16:20
Carolien Van De Glind:
Hoi Lisa,
gezellig om te kunnen lezen wat je allemaal beleefd. Veel plezier met de olifanten.
groetjes,
Carolien -
12 Februari 2013 - 18:52
Glenn:
Hi lieverd,
Jouw verslag al eerder gelezen hoor, maar heb nog geen tijd gehad jou complimenten
te geven met opnieuw een heel leuk verhaal.
Wat was ik trots toen ik vanochtend de laatste foto's zag op
Facebook! Super wat je al met die olifanten doet!!
Zo zie je maar, als je eenmaal terugkomt gaat er een wereld aan
mogelijkheden voor jou open: nanny, lisa's kitchen, translator en
olifantentemmer! :-)
Ik vind het fijn dat jij zo geniet, de kans hebt om zoveel
verschillende indrukken op te doen en ook ontspant onder het genot van
een hapje en drankje.
Dat je gemist wordt, spreekt voor zich . X
Maar gelukkig is er dan skype, weblog en facebook
Kijk uit naar jouw nieuwe verslag
Hvj X
Glenn
13 Februari 2013 - 14:44
Irma:
Hoi Lisa,
Wat kun je toch veel meemaken in 1 week zeg!! Je hebt weer een prachtig verslag gemaakt. Ik zag ook een geweldige foto op de slurf van een olifant voorbij komen. Die is echt geweldig. Zal wel een poster aan de muur worden over een paar maanden. Ik hoop dat je al een beetje gewend bent aan die vreemde wereld. Zo te lezen gaat het beter. Over een tijdje weet je niet beter en gaat het je steeds gemakkelijker af. Geniet er maar van. Het is zo bijzonder wat je nu allemaal meemaakt. Heel veel plezier bij de olifanten, lekker even geen huilende en drukke kindjes hifi.
Veel plezier.
XX Irma -
15 Februari 2013 - 09:14
Angelina:
Lieve Lisa,
Uit je leuke verhalen, lees ik dat je echt al wat meer gewend bent, dat vind ik zo fijn. Je bent aan het genieten, en daar ging het toch allemaal om. Je schrijft leuk, want ik zie het allemaal voor me. Je doet ook wel veel leuke dingen, moet ik zeggen. Een beetje warmte, en lekker zwemmen, lijkt mij trouwens ook wel wat. Hier heeft het gisteren weer gesneeuwd!! Veel leifs, Angelina -
26 Februari 2013 - 16:16
Laura:
Hey Kanjer,
Wat klinkt het allemaal super leuk en belend. Prachit heb ik ook mee gewerkt inderdaad.
Misschien weet ze nog wie ik ben. Hoe kan je het eten nou niet lekker vinden, je valt zelf een beetje in die categori. Je moet de massaman curry proberen, dat was mijn favo en anders eet je je misselijk aan de springrolls hihi. Als je bij die kindjes in het weeshuis slaapt, lijkt me zo leuk, krijg je ook veel meer mee lijkt mij. Goed om te lezen dat je je draai gevonden hebt en dat je er ook in je eentje op uit trekt.
Je bent nu precies een maand weg, wat gaat de tijd snel, ik zei het toch kanjer. Let maar op, straks is het de laatste week van je mooie reis en dan wil je niet naar huis. Ben je al naar de Yellow bar geweest en teh Rooftopbar? Blijf lekker genieten, ontdekken en leren. Pas wel goed op met de drankjes want daar gaat alles op gevoel ;) -
27 Februari 2013 - 09:47
Neeske:
Een maand verder...en je klinkt al als helemaal gewend! Leuk om van je ervaringen en ontmoetingen te lezen!
Je schrijft leuk...Ik ben benieuwd naar de olifanten!
Liefs, Neeske. -
02 Maart 2013 - 08:35
Hans:
He Lisa,
de olifanten hebben toch niet op jouw laptop gestaan? Ik zit al een 2 weken onafgebroken achter de pc, bijna geen tijd om te eten en te drinken want ik mag geen seconde missen als je nieuwe verhaal binnen komt :-)
Nee hoor, het is goed, waarschijnlijk heb je het te druk met werken en genieten van die nieuwe wereld of begint het al een beetje "gewoon" te worden? Kan me haast niet voorstellen. Ik zou graag een paar dagen een kijkje komen nemen in jouw nieuwe wereld maar helaas behoort dat niet tot mijn mogelijkheden.
Ik ga rustig afwachten op jouw nieuwe verslag en mocht Dombo wel op jouw laptop gestaan hebben pak je gewoon zijn banenbal af. Doe dat niet met een rolo (het snoepje) want ik zag op de reclame dat ze dat nooit vergeten.
Doei, pas goed op jezelf en geniet, geniet en geniet van al het moois dat je tegen komt.
groetjes Hans